Екоселище „Азарея“

   Високата гледна точка към това селище показва някои от важните негови характеристики. То се състои от шест кръгли къщи, разположени в кръг, а пътеките между тях са подобни на спирали, което е сигурна гаранция за завихряне на енергиите.

Екоселище „Азарея“ се намира в село Горно Трапе в Троянския Балкан и е създадено от инженер Светослав Вълчев. По негова собствена идея и идеология, базирана на стари знания, източна философия и на

една силна отдаденост към духовен и природосъобразен живот.

Къщите наподобяват формата на конусна пирамида, създадени са по патентован проект на инженер Вълчев, и също както образцовите египетски пирамиди са построени в цяла група. Както е известно, пирамидите са

най-измерваните и най-обследвани конструкции в света.

А наличието и силата на тяхната енергийна стойност може лесно да се установи например с радиестезично махало.

Къщите в „Азарея“ притежават целия арсенал от

положително въздействие, който имат пирамидите.

Овалът на кръглата форма е избран заради по-голямото пространство, което създава. Къщите са на две нива. На първото има широка дневна с кухненски кът, както и баня и санитарен възел. На второ ниво е спалнята с мандала, разположена точно под коничния покрив на къщата.

Впрочем в „Азарея“ са проведени множество изследвания на хора, които установяват значителни подобрения върху различни свои жизнени показатели. Оздравителното въздействие се дължи не само на къщите, но и на околното пространство,

което се подчинява на фъншуй правила.

Положителната тукашна енергия се попива не само от хората, но и от храната и водата, престояли под въпросното енергийно въздействие.

Да отпочива добре е все по-важен приоритет за съвременния човек, а местата за това са наистина неизброими. Характерното за „Азарея“ обаче е, че повечето хора идват тук за… работа.

За да вършат вътрешна, духовна работа.

Едни от организираните начини за това са множеството семинари, които се провеждат тук през цялата година.

„Азарея“ е подходящо място и за ритрийти, тиймбилдинги, дистанционна работа и най-обикновени семейни или приятелски отсядания или почивки.

Да не пропусна да ви кажа, че селището е наречено Азарея“, защото траките наричали така съзвездието Голямата мечка, а със своите очертания, парцелът върху който е изградено много прилича именно на това съзвездие.

В близост са Троян и Троянския манастир, също и селата Шипково и Чифлик, които пък привличат с минералните си води. Често гостите на „Азарея“ предприемат еднодневни преходи до близката хижа „Васильов“. Може също да отидете до най-високата част на прохода Троян – Кърнаре и да разгледате паметника Арка на свободата.

Прочетете и Къщата на Иван Хаджийски ли?

Текст: Мирослава Иванова

Снимки: Циферблат

 Ако искате да разкажем за вашата дейност или да посетим вашето място и да ги представим точно както са ни харесали те, пишете ни на office@tsiferblat.bg