Въжен парк Лаута

  Никога не е късно да наваксаш малко забавления и детство, дори и да си прехвърлил 80-те… килограма или 40-те години! А също и да установиш, че понякога не е лесно да запазиш равновесие. За енергичността и бързината дори няма да отварям дума.

Намирам се във „Въжен парк Лаута“, който пък се е разположил в едноименния градски парк в квартал Тракия в Пловдив.

Въженият парк, изграден от ВертикалЕкстрем.Бг, е почти еднакво близо до всички входове към Лаута и е отлично ситуиран с джипиес координати, така че няма да ви е трудно да го намерите, ако не сте пловдивчани. Пътят до тук преминава през чудни, широки алеи с хубави и поддържани пейки. Почти всяка от тях е снабдена с табелка с най-различни мъдрости и заръки. „Поседни, почини и ме пази.“ „Тръгни и пътят ще ти се открие“.

Въженият парк се простира на около 800 квадратни метра и е изграден на наличните дървета. На това му се казва развлекателна инфраструктура, създадена по природосъобразен начин.

Има две нива, съответно два маршрута с две степени на трудност при преминаване, насочени към различни възрастови групи.

Ниският кръг е на около 1.60 метра над земята, а високият – на около три. И двата кръга имат по 10 елемента.

Мястото е много подходящо за тиймбилдинг събития, както и за рождени дни и други партита, каквито вече се провеждат тук.

На мен паркът се стори живописен и подходящ за декор на фотосесии.

Хоризонталните въжени стълби, вертикалните дървени пръти, решетките от кръстосани въжета… Абсолютно всички елементи и естествени цветове на природните материали, от които са изградени, заедно с възможностите за необичайни и високи гледни точки, са добра предпоставка за хубави кадри.

Ако пък сте от онези екоориентирани млади хора, които живеят с уважение към природата, може да доведете тук своята половинка и да й направите атрактивно предложение за брак. Наоколо има доста възможности за „почукване на дърво“, преди да чуете заветното „Да!“

Мирослава Иванова

Ако искате да посетим вашето място и да го представим точно, както ни е харесало, пишете ни на office@tsiferblat.bg